通过搜索功能可以查询本站的所有文章
网站首页 本站动态 资源共享 美文妙乐 教学教案 双语新闻 论文相关 辅助教学 教学软件 广东高考

2016年高考英语听说考试真题文本及视频


来源:高中英语教学交流网 发布时间:2016-12-23 15:43:00 查看次数:

内容提要:本站收集整理的各套题目,每天练习一套,高考口语妥妥的。视频资源来源于爱疯英语。

学习建议:
1、每天听一套题目,可以使用手机听或者使用电脑听。听完后对答案
2、如果不听录音,直接看答案文本也可以。
3、如果时间,听听其他年份的录音。具体下载地址在最后一页。

2016真题A卷

2016年广东省高考英语听说考试真题A

Part B

Tapescript:

W: Hi, Tom! Where have you been during the holiday?

M: Oh, I spent fifteen days with my family back in my hometown.

W: That must be very relaxing. You were in your comfort zone again.

M: You are right. Staying with family and relatives is always quite comfortable, especially when you have a big family.

W: Oh… So you’ve grown up in a big family? How many brothers and sisters do you have?

M: I have three brothers and four sisters.

三问部分:

Question 1: What was it like growing up in a big family?/ How did you like growing up in a big family?/ What was growing up in a big family like?

Answer 1: I love having such a big family. There were many sweet memories about those years growing up with my brothers and sisters. We played games together and went to school together and it was our family tradition to give everybody a surprise on his or her birthday. But at times, it could be a little crowded as we all live together in a small house when we were young.

Question 2: What was the most difficult part?/ What was the hardest part?/ What was the toughest part?/ What was the most difficult thing?/ What was the hardest thing?/ What was the toughest thing?

Answer 2: I think it was that we didn’t have enough money to make sure that everybody ate well and dressed well. My elder brothers and sisters had a little tougher life than we did, because they had to work a lot to help with the family income.

Question 3: Are younger children luckier than the elder children?/ Are younger children more fortunate than the elder children?

Answer 3: Yes. I think for the most part, the younger ones are luckier, because they have more people to look up to and tell them right from wrong, which is a great help. As for the elder children, they have to help support the family and look after the younger ones. So usually, they have more responsibilities.

五答部分:

Question 1: Where did Tom spend his holiday?

Answer 1: In his hometown./ He spent his holiday in his hometown.

Question 2: How many sisters does Tom have?

Answer 2: Four./ Four sisters./ He has four sisters.

Question 3: What was Tom’s family tradition?

Answer 3: To give everybody a surprise on his or her birthday.

Question 4: Why did Tom’s elder brothers and sisters have a tougher life?

Answer 4: Because they had to work a lot to help with the family income.

Question 5: What is the great help for younger children in a big family?

Answer 5: They have more people to look up to and tell them right from wrong.

Part C

Tapescript:

The Goose Thief

Tom went to primary school in the countryside. Near his classroom, there was a small pond where two geese were raised. Students were all fond of them.

One day, when Tom passed the school kitchen, he heard the cooks talking about killing the geese for the teacher’s Christmas dinner. Tom got angry and said to himself, “I won’t let them be eaten.” That night, Tom worked out a plan. He was going to hide them somewhere far away from the school. The next morning, Tom went to school in his father’s big coat. During the break, he rushed to the pond. Without anyone around, he called the geese and pushed them inside the coat. However, the geese were larger than he had thought and they tried very hard to free themselves from the coat. The big noise called the notice of the head teacher and the students. And they all ran to the pond. The head teacher asked for an explanation. Looking at the teacher with fear, Tom told the story and said, “It is unfair to them. We all love them.” The head teacher smiled and promised not to have them killed for the Christmas dinner.

参考复述:

Tom was in a primary school. There were two geese kept in the pond near his classroom. The students all liked them very much. One day, Tom heard the cooks say that they would kill the geese for the teacher’s Christmas dinner. Tom was very angry and said he wouldn’t let them be eaten. That night, Tom had an idea that he would hide the geese somewhere. The next day, Tom went to school in his father’s big coat. During the break, he rushed to the pond and tried to put the geese inside the coat. But the geese were too large and they wanted to get out of the coat. The noise called the head teacher and the students. Tom told the head teacher why he had done that. Then the teacher smiled and promised not to kill the geese for Christmas dinner.

扫一扫使用手机浏览或分享本页
相关文章
最新更新
阅读排行
快速导航
关于我们
联系我们
微信公众号 站长微信
版权所有 2008-2018 高中英语教学交流网