通过搜索功能可以查询本站的所有文章
网站首页 本站动态 资源共享 美文妙乐 教学教案 双语新闻 论文相关 辅助教学 教学软件 广东高考

2018年英语听说考试真题C


来源:高中英语教学交流网 发布时间:2018-12-20 22:27:00 查看次数:

内容提要:2018年广东省高考英语听说考试真题C

2018年广东省高考英语听说考试真题C
For thousands of years, human beings have been fascinated by whales. It is uncertain when, how or why the ancestors of the whale gradually moved into a purely aquatic environment. Freed from the gravity of the land the whales evolved to become the true ocean beings of the planet. For most of our shared history, our relationship with the whales has been a distant one. If a memory remains behind the eyes of these gentle creatures. it is rarely if ever shown. Rather our first furtive attempts to enter the whale's domain seem greeted with curiosity and a longing for communication and understanding.
fascinate [ˈfæsɪneɪt] 着迷
ancestor [ˈfæsɪneɪt] 祖先
aquatic [əˈkwætɪk] 水上的
gravity [ˈgrævəti] 重力
evolve [iˈvɒlv] 进化
furtive [ˈfɜ:tɪv] 偷偷的
domain [dəˈmeɪn] 领土、领域
Part B
情景介绍
角色:你是Mary任务:
(1)向Dr. Brown了解工作着装的问题
(2)根据谈话内容回答另一同学的提问
生词:dress code着装要求sandals拖鞋
Tapescript:
W: Hi, Dr. Brown. I know you just got back from a business trip.
M: Yes, I just came back last Friday.
W: How was the trip?
M: It was good. I did a training program for a treat company.
W: Hmm…what was the program about?
M: It was about how to dress properly at work places.
W: Really? I am going to start my first job. But I am a bit worried about what to wear for work.
M: Don’t worry. Most employers are flexible with dress code. They are allowing their employees to wear casual clothes at work.
properly [ˈprɒpəli] 适当地
flexible [ˈfleksəbl] 灵活的
casual [ˈkæʒuəl] 随便的
三问部分:
Question 1: 他们为什么这样做?Why do they do so?
Answer 1: Some studies show that people are more productive when they are wearing casual clothes. Employees also like the casual wear because they don’t need to buy many clothes, especially for work. Actually, people started to wear casual clothes on Fridays in the 1990s. Today, employees in many companies can wear casual clothes on most weekdays.
Question 2: 那意味着我可以穿任何衣服吗?Does that mean I can wear casually?/ Does that mean I can wear any clothes?/ Does that mean I can wear casual clothes?/ Does that mean I can dress casually?
Answer 2: Not exactly. For example, if you need to do a business presentation, or attend a formal meeting, you need to dress formally. Generally speaking, some types of clothes are not considered suitable at workplaces. Sandals, sportswear, vests, and shorts are clothes that are usually too casual for the office.
Question 3: 我怎么知道在我的公司该穿什么?How do I know what I need to wear in my company?/ How do I know what I should wear in my company?/ How can I know what I need to wear in my company?/ How can I know what I should wear in my company?
Answer 3: Usually, many companies have rules and regulations about dress code. You may check your company handbook for detailed information. You can ask some senior employees in your company for some tips. That would be most helpful.
五答部分:
Question 1: When did Dr. Brown come back?
Answer 1: Last Friday./ He came back last Friday./ Dr. Brown came back last Friday.
Question 2: What company was Dr. Brown’s training program for?
Answer 2: A treat company./ His training program was for a treat company./ Dr. Brown’s training program was for a treat company.
Question 3: What are the benefits of wearing casual clothes at work?
Answer 3: People are more productive when they are wearing casual clothes.
Question 4: When do people need to dress formally?
Answer 4: When they need to do a business presentation or attend a formal meeting./ When they do a business presentation or attend a formal meeting.
Question 5: Who can you ask for tips about dress code in your company?
Answer 5: Some senior employees./ I can ask some senior employees in my company./ I can ask some senior employees for tips about dress code in my company.
Part C
梗概:Mary获赠照相机,某日偶然拍下盗贼照片,帮助警察破了案。
关键词:camera(照相机)a king photos(照相)thief(盜贼)evidence(证据)arrest(逮捕)
Tapescript:
A New Camera
Mary received a present from her father at her birthday party. It was a new camera. Her father showed her how to take clear and good photos. Mary loved the present very much. Since then, she often took the camera with her and enjoyed taking photos wherever she went. One afternoon, when she was taking photos by the window of her room on the second floor, she noticed something strange through the camera. She saw two strangers breaking into a house in the neighborhood whose owners were on holiday overseas. Soon, she realized they were thieves. Mary immediately shouted and asked her father to call the police. At the same time, she used her camera to take a lot of photos of the thieves. When the police arrived, the thieves had already run away. Mary showed the police the photos she had taken. Some of them caught the thieves’ faces very clearly. The police thanked her and made a copy of all the photos of the thieves. These became important evidence. One month later, the thieves were arrested, and Mary received a certificate from the police to honor her assistance in the case. Mary felt very happy and proud.
一部新相机
玛丽在她生日派对上收到了爸爸送给她的一份礼物:一部新相机。她爸爸教她如何拍清晰的美照。玛丽很喜欢这个礼物。从那以后,无论她去哪里,都经常随身带着相机拍照。一天下午,玛丽正在二楼的房间窗边拍照。从照片中她注意到一些奇怪的东西。她看到两个陌生人闯入一个在海外度假的邻居家。很快,她意识到他们是小偷。玛丽立即大喊叫她爸爸报警。同时,她用自己的相机拍了很多小偷的照片。警察来到时,小偷已经跑了。玛丽把她拍的照片给警察看,其中一些很清晰地抓拍了小偷的脸。警察感谢玛丽并把所有小偷的照片都拷贝了一份。这些成为了重要证据。一个月后,小偷被捕。玛丽收到了一个表彰她在那个案件中提供的帮助证书。玛丽感到很开心和自豪。
扫一扫使用手机浏览或分享本页
相关文章
最新更新
阅读排行
快速导航
关于我们
联系我们
微信公众号 站长微信
版权所有 2008-2019 高中英语教学交流网