通过搜索功能可以查询本站的所有文章
网站首页 本站动态 资源共享 美文妙乐 教学教案 双语新闻 论文相关 辅助教学 教学软件 广东高考

2018年英语听说考试真题D


来源:高中英语教学交流网 发布时间:2020-02-04 16:13:00 查看次数:

内容提要:2018年英语听说考试真题D:视频+原文文本+答案

Part A  

The wind has had some of its most dramatic effects on human history when it interacts with the energy of the oceans. It's an interaction that can have major long term consequences. But it can also bring short term disaster. The sea acts as a main store of the sun's heat There's more energy in the top 3 meters of the ocean than the whole of the atmosphere. By pumping this energy into the air, the ocean is constantly influencing the wind. A principle that is demonstrated each year: the hotter the ocean, the faster the air above rises.

 

dramatic [drəˈmætɪk] 戏剧性的

interact [ˌɪntərˈækt] 相互作用

consequence [ˈkɑnsəkwens] 后果

atmosphere [ˈætməsfɪr] 大气

demonstrate [ˈdɛmənˌstret] 演示

 

Part B

情景介绍

角色:你是Mary。

任务:(1)与同学Tom讨论生态设计的话题;

(2)根据谈话内容回答另一同学的提问。

 

生词:eco-design生态设计complain抱怨

 

Tapescript:

W: Hi, Tom. How was your summer vacation?

M: Good. I went to Beijing in August.

W: Oh! How did you like it?

M: Well, I have been there several times. This time I had a three-day tour and I knew there exists something different. I like it better now.

W: Really? What is the difference?

M: I have seen a lot of fantastic office buildings and some of them are of eco-design.

 

三问部分:

Question 1: 那是什么意思?What does that mean? / What is the meaning of it?

Answer 1: It means that the design combines environmentally friendly ideas. I visited one building with eco-designs. They helped cut energy cost greatly. Last year, that building saved up to 20 percent energy cost compared to other ordinary buildings, thanks to the various wonderful designs.

 

Question 2: 让你印象最深刻的设计是什么?What design impressed you most?/ What design impressed you best?/ What is your most impressive design?/ What is the most impressive design for you?

Answer 2: Well, I think what impresses me most is the high-tech curtain wall. For one thing, it is used to adjust temperature automatically in the building. The indoor temperature will not be affected by conditions outside. For another, it enables 90 percent of the office area to enjoy natural sunlight which makes people feel like closer to nature.  

 

Question 3: 这栋大楼里还有其他新设计吗?Are there any other new designs in the building?/ Does this building have any other new designs?

Answer 3: Yes, of course. For example, there is only one elevator in the building. Many staff have to walk to their offices. At first, some of them complained. But gradually they realized walking is pretty good exercise to keep them fit. Another example is that the parking spaces are reserved mostly for small cars, so the use of small cars is encouraged.

 

Staff [stɑ:f] 全体职员

 

五答部分:

Question 1: When did Tom visit Beijing?

Answer 1: In August./ He visited Beijing in August./ Tom visited Beijing in August.

 

Question 2: How long was Tom’s trip?

Answer 2: Three days./ His trip lasted three days.

 

Question 3: What is used to adjust temperature in the building?

Answer 3: High-tech curtain wall./ High-tech curtain wall is used to adjust temperature in the building.  

注意获取的答案是在第二个三问的回答中。

 

Question 4: How much of the office area can enjoy natural sunlight?

Answer 4: 90 percent./ 90 percent of the office area can enjoy natural sunlight.

 

Question 5: How is the use of small cars encouraged?  

Answer 5: The parking spaces are reserved mostly for small cars.

 

Part C  Retelling

梗概:Tom丢失珍贵手表,众人久寻未果,后来一个小孙子独自设法找到关键词:missing(丢失)search(寻找)in vain(徒劳)silence(安静)tick(钟表的“滴答”声)

Tapescript:

The Power of Silence

Tom was an old man. He lived alone in a small village. His grandchildren visited him during their holidays. It was vacation time again, and Tom was happy receiving his grandchildren at home. The next day, he found his favorite watch missing. The watch was a gift given by his wife when they got married. Tom treasured the watch very much. Now, he was very upset. His grandchildren promised to find the watch for him. Tom told them that he last saw the watch when he was arranging things in the basement. The grandchildren decided to search there for the watch. But they searched for two hours in vain. Tom felt desperate. Then, one grandson volunteered to search the basement again and requested others not to follow him and to remain silent. Although the others were a little surprised, they agreed. The little boy went to the basement and sat in silence. Ten minutes later, he rushed to his grandfather with the watch. Tom was surprised with joy and asked how he found it. The little boy replied, “When it was quiet in the basement, I heard the tick-tick sound and found the watch.”

安静的力量

汤姆是一位老年人。他独自一人住在一个小村庄里。

他的孙子们在假期期间来探望他。

又到了假期时间,汤姆很开心能够在家接待他的孙子们。

第二天,他发现自己最喜欢的手表不见了。

那个手表是他和他妻子结婚时,妻子送给他的礼物。

汤姆非常珍爱那个手表。

现在他感到很伤心。

他的孙子们答应会帮他找到那个手表。

汤姆告诉他们,他最后一次看到手表是在地下室准备东西的时候。

孙子们决定在那里寻找手表。

但是两个小时过去了,他们没找到手表。

汤姆感到绝望。

然后,一个孙子志愿再一次搜地下室,而且他要求其他人不要跟着他,并且保持安静。

尽管其他人有点惊讶,但是他们还是同意了。

小男孩去到地下室安静地坐着。

10分钟之后,他拿着手表冲向他的爷爷。

汤姆又开心又惊讶,他问他是怎么找到的。

小男孩回答说:“当地下室是安静的时候,我听到了手表的“滴答“声,然后就找到手表了。”



视频来自名师指津


扫描二维码手机查看
相关文章
最新更新
阅读排行
快速导航
关于我们
联系我们
微信公众号 站长微信
版权所有 2008-2020 高中英语教学交流网