通过搜索功能可以查询本站的所有文章
网站首页 本站动态 资源共享 美文妙乐 教学教案 双语新闻 论文相关 辅助教学 教学软件 广东高考

2018年英语听说考试真题B


来源:高中英语教学交流网 发布时间:2018-11-09 19:45:00 查看次数:

内容提要:2018年广东高考英语听说考试B,含视频,在文本的基础上增加了注释,角色扮演标注了答案依据出处,故事复述尝试用一种新的方法练习。

视频来自口语无忧,文本来自网络,文本注释来自我自己整理。

Even though polar bears can cope with the cold, they just hate falling through the ice. They pick their way very carefully indeed. He spreads his legs to distribute his weight and progresses carefully. But it's not enough. For a hunting bear, it doesn't get much worse than this. The disappearing ice is also troubling the family. The ice is now so thin. It only supports the weight of the lighter cubs, leaving the mother struggling. On the way, she taught her cub the survival skills for what could be an ice-free future. More than anything, the cub learnt that curiosity is the key to survival.

Cope with 处理

Hate doing 讨厌做某事

Distribute [dɪˈstrɪbju:t] 散布

Light 轻的

Cub [kʌb] 幼兽

Curiosity [ˌkjʊriˈɑsəti] 好奇心

Part B

角色:你是Mary

任务:

1)与朋友Tom谈论如何学会思考的话题;

2)根据谈话内容回答另一同学的提问。

生词:recruit [rɪˈkru:t] 招收

Tapescript:

W: Hi, Tom. What’s new?

M: Hi, Mary. I joined the school thinkers’ club.

W: Thinkers’ club? I’ve never heard about that.

M: Yeah, it’s new. It got started this semester.

W: So what do you guys do there? Just sit together and think quietly?

      M: Huh…not really. It’s more about learning to think. We talk a  lot and have lots of fun activities.

Semester [sɪˈmestə(r)] 学期,半学年

三问部分:

Question 1: 你们有哪些活动?

What activities do you have?

Answer 1: Well, we have many activities such as learning to ask questions, reading books, writing reports, debating and so on. The most impressive part is asking questions. I still remember the first time when I was there. I didn’t even know what to ask.

Question 2: 提问真的有那么难吗?

Is it really difficult to ask questions?/

Is it really difficult to ask?/

Is it really hard to ask questions?/

Is it really hard to ask?

Answer 2: Yes, I find it hard usually because I don’t know much about a topic. That’s why we are encouraged to read more. Last week, for example, we were recommended a book on technology and human life. This week, we came together with our book reports, asking questions and exchanging ideas. Next week, we are going to have a debate on the question: Will humans be replaced by robots? I really learned a lot through these activities.

Question 3: 我怎样加入俱乐部?

How do I join the club?/

How can I join the club?

Answer 3: Well, at the beginning of each semester, the club recruits new members. You can go there and fill in an application form. Usually you will be interviewed on the same day. Then the club will give you reply in three days. And you will know whether you are admitted or not.

五答部分:

Question 1: What club did Tom join?

Answer 1: The school thinkers’ club./ He joined the school thinkers’ club./ Tom joined the school thinkers’ club.

Question 2: When did the club start?

Answer 2: This semester./ This term./ It started this semester./ It started this term./ The club started this semester./ The club started this term.

Question 3: What is the most impressive part of the club activities for Tom?

Answer 3: Asking questions./ The most impressive part is asking questions./ The most impressive part of the club activities for Tom is asking questions.

Question 4: What will the club members do next week?

Answer 4: Have a debate./ They will have a debate next week./ The club members will have a debate next week./ Have a debate on the question: Will humans be replaced by robots?/ They will have a debate on the question: Will humans be replaced by robots?

Question 5: When will the applicants be interviewed?

Answer 5: On the same day as they fill in an application form./ After they fill in an application form./ On the same day when they fill in an application form.

Part C

梗概:Tom和朋友发现了一洞穴,内有古时壁画。后来地震摧毁了洞穴。

关键词:explore(探险)cave(洞穴)drawings(图画)camera(照相机)earthquake(地震)

Tapescript:

The Cave

Tom loved to explore. He went walk long miles in the mountains, looking for new things. One day, Tom and his best friend wanted to go to the top of a mountain. That mountain was almost unknown to other climbers. They would have to make their own path to the top. There, they found a cave. It was very dark inside. They took their flashlights and turned them on, so they could see where they were going. As they walked deeper into the cave, they found themselves in a big room. To their surprise, on the walls of the room there were drawings of deer, trees and people. Someone had been there long before and had made those drawings. They looked very old and fantastic. Tom took out his camera and took pictures of the drawings on the walls. When it was getting late, Tom and his friend had to leave the cave and go back. They decided to come again. Two weeks later, an earthquake destroyed the cave. So Tom and his friend never had the chance to see those drawings a second time. The pictures taken by Tom were the only proof of the existence of the cave.

Proof [pruf] 证明

Existence [ɪɡˈzɪstəns] 存在

可以尝试先翻译以下内容,再做听的练习。

汤姆喜欢探险。

他在山里走很长的路,寻找新事物。

一天,汤姆和他最好的朋友想上到一座山的山顶。

登山者们几乎都不知道那座山的存在。

他们得自己开路到山顶。

在那里,他们发现了一个洞穴。

洞穴里面很黑。

他们打开拿出的手电筒,这样他们就可以看到他们走到了哪里。

随着深入洞穴,他们发现处在一个大房间里。

让他们惊讶的是,房间的墙上有鹿、树木和人的画像。

很久以前有人到过那里,画下了那些画。

这些画看起来古老且了不起。

汤姆拿出他的相机,拍下了墙上的那些照片。

当天色晚了的时候,汤姆和他的朋友不得不离开洞穴回去。

他们决定下次再来。

两周后,一场地震毁灭了洞穴。

所以汤姆和他的朋友再也没有机会看到那些画了。

那些汤姆拍下来的图片是唯一证明洞穴存在的证据。

扫一扫使用手机浏览或分享本页
相关文章
最新更新
阅读排行
快速导航
关于我们
联系我们
微信公众号 站长微信
版权所有 2008-2018 高中英语教学交流网