英语高考阅读理解专题分类指导


来源:高中英语教学交流网
发布时间:2015-11-27 21:18:00
查看次数:

内容提要:一事实细节题\二主旨大意\三推理判断题\四词义猜测题\阅读理解专题训练

you crazy?”or even “You are out of your mind”Have a very good laugh at them for I am about to reveal a secret to you.

A lot of people eat less fat for fear of gaining weight and becoming fat.Howeverfat is also required for many important bodily functions.Your body needs an appropriate amount of fat.If you start dieting and cut off the supply of essential fat to the body, then your body starts craving (渴求)for fat sources.This can be extremely dangerous as the functions of fat would go unfulfilleddisturbing the processes in your body.Coconut oil is a source of non­hydrogenated fat(非氢化油脂)which can't make you become fat.If you consume coconut oilthen you will have a very good and balanced supply of fat for your bodily functions.The consumption of coconut oil for weight loss also reduces the cravings of the body.Many scientists have advocated the use of coconut oil and balanced intake(摄取)of nutrients for a healthy body.The best way to use coconut oil for weight loss is to simply use it in food.You_can_also_try_some_of_the_healthy_cooking_oils_for_this_purpose.

So let us conclude by saying that coconut oil for weight loss is essential and healthy because it reduces the food cravingsperforms the needed functions and helps the body to burn up the unwanted fat.

【语篇解读】 食用椰子油可以减肥。

1. What can we know from the first paragraph?

A. Most people need to lose weight today.

B. Most people lack a sense of losing weight.

C. Few people believe coconut oil helps with weight loss.

D. The concept that coconut oil helps with weight loss is ridiculous.

解析:细节理解题。根据第一段But if you say that coconut oil helps with weight lossyou are going to get a large variety of expressions and responses likeAre you crazyor evenYou are out of your mind’”可知,很少有人相信食用椰子油可以减肥。

答案:C

2. Coconut oil is good for our health because________.

A. it can make us eat less and be thin

B. it can kill the harmful things in our bodies

C. it makes our bodies demand more fat sources

D. it makes us have an appropriate supply of fat

解析:细节理解题。根据第二段If you consume coconut oilthen you will have a very good and balanced supply of fat for your bodily functions.可知,食用椰子油可以使你体内有适量的脂肪,从而保持身体机能正常。

答案:D

3. The author wants to tell us through the underlined sentence that________.

A. some other cooking oils should be used in a scientific way

B. some healthy cooking oils should be used to replace coconut oil

C. some healthy cooking oils won't produce any fat in humans' bodies

D. there are also some other cooking oils that can help us lose weight

解析:句意理解题。根据前一句The best way to use coconut oil for weight loss is to simply use it in food.可知,画线句中this purpose指的是减肥,由此可推断画线句的意思是说:食用其他的一些食用油也可以达到减肥目的。


相关文章
·运用复现策略巧解阅读理解细节题03-28
·[七选五] 2021年高考英语真题 五份重做04-03
·[高分技巧] 阅读七选五解题妙招,教你对号入座!04-26
·2013年高考英语做题方法:阅读理解(满分必看)05-05
·阅读理解的文章看懂了,题目却做错了。你如何看?10-25
·[高分技巧]从命题立意高度审视考查意图,妙杀题目04-14
·[高分技巧] 依据线索词汇,巧解阅读七选五04-24
·英语阅读理解题有救了!掌握这套快速找到答案的秘笈,拿高分!12-07
· (高中英语)长难句如何理解!05-31
·不看文章阅读理解正确率可以到达70%11-11
最新文章
阅读排行