通过搜索功能可以查询本站的所有文章
网站首页 本站动态 资源共享 美文妙乐 教学教案 双语新闻 论文相关 辅助教学 教学软件 广东高考

英语高考阅读理解专题分类指导


来源:高中英语教学交流网 发布时间:2015-11-27 21:18:00 查看次数:

内容提要:一事实细节题\二主旨大意\三推理判断题\四词义猜测题\阅读理解专题训练

 英语高考阅读理解专题分类指导

一 事实细节题高考命题聚焦

2011年高考新课标全国卷)WantedSomeone for a Kiss

We're looking  for  producers  to join us on the sound of London Kiss 100 FM.You'll work on the station's music programmes.Music production experience in radio is necessary, along with rich knowledge of modern dance music.Please apply(申请)in writing to Producer VacanciesKiss 100.

Father Christmas

We're looking for  a  very  special  personpreferably  over 40to fill our Father Christmas suit.

Working daysEvery Saturday from November 24 to December 15 and every day from December 17 to December 24 except Sundays,10∶30—16∶00.

Excellent pay.

Please contact(联系)the Enterprise Shopping CentreStation ParadeEastbourne.

Accountants Assistant

When you join the team in our Revenue Administration Unityou will be providing assistance within all parts of the Revenue Divisiondealing with post and other general duties. If you are educated to GCSE grade C level we would like to talk to you.This position is equally suitable for a school leaver or for somebody who has office experience.

Wealden District Council

Software Trainer

If you are aged 24­45 and have experience in teaching and trainingyou could be the person we are looking for. You should be good at the computer and have some experience in programme writing.You will be allowed to make your own decisionsand to design courses as well as present them.Pay upwards of 15,000 for the right person.Please apply by sending your CV(简历)to Mrs R. OgliviePalmlace Limited.

【语篇解读】本文是一篇应用文,共列举了四则招聘广告。文中对应聘者的经验、年龄、工作时间、学历等方面都作了要求与说明。

1. Who should you get in touch with if you hope to work in a radio station?

A. Producer VacanciesKiss 100.

B. Mrs OgliviePalmlace Limited.

C. The Enterprise Shopping Centre.

D. Wealden District Council.

解析:细节理解题。本题与第一则广告的内容相关,当然应与Producer VacanciesKiss 100联系。

答案:A

2. We learn from the ads that the Enterprise Shopping Centre needs a person who ________.

A. is aged between 24 and 40

B. may do some training work

C. should deal with general duties

D. can work for about a month

解析:细节理解题。第二则广告中对应聘者的工作时间提出了要求,由Working

扫一扫使用手机浏览或分享本页
相关文章
最新更新
阅读排行
快速导航
关于我们
联系我们
微信公众号 站长微信
版权所有 2008-2019 高中英语教学交流网