点击这里查看首页

动名词专项练习2


来源:高中英语教学交流
发布时间:2010-05-12 22:06:00
查看次数:

内容提要:  1) Mark often attempts to escape ____ whenever he breaks traffic regulations.
  A)shavingsbeen fined B) to have been fined
  C) to be fined D) bei

  1) Mark often attempts to escape ____ whenever he breaks traffic regulations.

  A)shavingsbeen fined B) to have been fined

  C) to be fined D) being fined

  2) My wife said in her letter that she would appreciate ____ from you sometime.

  A) to have heard B) to hear

  C) for hearing D) hearing

  3) The thief took away the woman's wallet without____.

  A) being seen B) seeing

  C) him seeing D) seeing him

  4) People appreciate ____wit him because he has a good sense of humor. (CET-4 1998,1)

  A) to work B) to have worked

  C) working D) have working

  5) I've enjoyed ____ to talk with you.

  A) to be able B) being able

  C) to been able D) of being able

  6) No one can avoid ____ by advertisements.

  A) to be influenced B) being influenced

  C) influencing D)shavingsinfluence

  7) They are considering ____ before the prices go up.

  A) of buying the house B) with buying the house

  C) buying the house D) to buy the house

  8) He thought that ____.

  A) the effort doing the job was not worth B) the effort was not worth in doing the job

  C) it was not worth the effort doing the job D) it was not worth the effort by doing the job

  9) If I had remembered ____ the door, the things would not have been stolen.

  A) to lock B) locking

  C) to have locked D)shavingslocked

  10) Your shirt needs ____. You'd better have it done today.

  A) iron B) to iron

  C) ironing D) being ironed

  11) You can't help ____ commercials; every few minutes the program is interrupted to give you one advertisement or another.

  A) to hear B) to be heard

  C) hearing D) with hearing

  12) My transistor radio isn't working. It ____.

  A) need repairing B) needs to repair

  C) needs repairing D) need to be repaired

  13) It is no use ____ me not to worry.

  A) you tell B) your telling

  C) for you to have told D)shavingstold

  14) He is very busy ____ his papers. He is far too busy ____ callers.

  A) to write…to receive B) writing…to receive

  C) writing…receiving D) to write…for receiving

  15)The suspect at last admitted ____ stolen goods but denied ____ them.

  A) receiving…selling

  B) to receive…to sell

  C) to receiving…to selling

  D) to have received…to have sold

  16) She apologized for ____ to come.

  A) her not being able B) her being not able

  C) not being able D) that she's not able to

  17)I really appreciate ____ to help me, but I am sure that I can manage by myself.

  A) you to offer B) that you offer

  C) your offering D) that you are offering

  18) Please stop ____, boys, I have something important to ____ you.

  A) saying …talk B) telling … say

  C) talking …speak D) talking … tell

  19) Tony, would you go and see if Sam has any difficulty ____ his tape recorder?

  A) to fix B) fixing C) for fixing D) fix

  20)"Why isn't Nancy going to meet us?""It's my fault. I forgot all about ____ her."

  A) telephoning to B) to telephone

  C) to telephone to D) the telephoning to

  21)"Why were you late?""I had a hard time ____ up this morning."

  A) to get B) get C) got D) getting

  22)I remember ____ to help us if we ever gotsintostrouble.

  A) once offering B) him once offering

  C) him to offer D) to offer him

  23)John regretted ____ to the meeting last week.

  A) not going B) not to go

  C) notshavingsbeen going D) not to be going

  24) It is difficult to get used ____ in a tent aftershavingsa soft, comfortable bed to lie on.

  A) sleep B) to sleeping

  C) slept D) to sleep

  25) He gives people the impression ____ many poems.

  A) ofshavingswritten B) to have written

  C) of being written D) to write

  26) Do you feel like ____ out or would you rather ____ dinner at home?

  A) going…to have B) to go…to have

  C) to go…having D) going…have

  27) Prior to ____ the formal speech, first he will introduce himself.

  A) delivering B) deliver

  C) being delivering D) being delivered

  28)I don't mind ____ by bus, but I hate ____ in queues.

  A) to travel…standing B)shavingstraveled…standing

  C) traveling…to stand D) traveling…standing

  29)What about ____ double quantities of everything today? We have hardly time to go____ next week.

  A) buying…to shop B) buy…shopping

  C) buying…shopping D) to buy…shopping

  30) We had some trouble ____ the house and nobody seemed ____swheresit was.

  A) in finding…knowing B) finding…to know

  C) to find…knowing D) to find…to know

  31)We can't imagine ____ in the entrance examination, for she has never been to school.

  A) she succeeding B) her succeeding

  C) she succeed D) her to succeed

  32)I don't like ____ at me.

  A) them laughing B) their laugh

  C) them laugh D) them to have laughed

  33)We suggested ____ in hotels but the children were anxious ____ out.

  A) sleeping…to camp B) sleeping…camping

  C) to sleep…to camp D) to sleep…camping

  34)I have no objection ____ the evening with them.

  A) to spend B) to spending C) of spending D) spending

  35) After ____ for the job, you will be required to take a language test.

  A) being interviewed B) interviewed

  C) interviewing D)shavingsinterviewed

  36)The match was cancelled because most of the members ____ a match without a standard court.

  A) objected toshavingsB) were objected to have

  C) objected to have D) were objected to having

  37)Jean did not have time to go to the concert last night because she was busy ____ for her examination.

  A) to prepare B) to be prepared

  C) preparing D) being prepared

  38)It is no good ____ remember grammatical rules. You need to practise what you have learned.

  A) trying to B) to try to

  C) try to D) tried to

  39)After ____ him better, I regretted ____ him unfairly.

  A) getting to know…to judge

  B) getting to know…to have judged

  C) getting to have know…judging

  D) getting to know…having judged

  40)He is looking forward to ____ his holiday in Britain.

  A) spend B) have spent

  C) spending D)shavingsbeen spending

  41) Before ____ the house, you should get a surveyor____ over it.

  A) buying…looking B)shavingsbought…to look

  C) buying…to have looked D) buying…to look

  42)In some countries people favor ____ together even though there is much more space.

  A) to stay B) stay

  C) staying D) stayed

  43)"Why was Fred so upset?""He isn't used ____ criticized."

  A) be B) to be C) to being D)shavingsbeen

  44) It's no use ____ to get a bargain these days.

  A) to expect B) expecting

  C) wanting D) you expect

  45)"Why were you so late for work today?""____ to the office was very slow this morning because of the traffic."

  A) Driving B) I droveC) To drive D) That I drove

  46)It was impolite of him ____without ____good-bye.

  A) to leave, saying B) leaving, to say

  C) to leave, to say D) leaving, saying

  47) He kept ____to his parents.

  A) putting off to write B) to put off to write

  C) putting off writing D) to put off writing

  48)I'll go with you after I get through with ____the house.

  A) cleaning B) to cleaning

  C) to be cleaned D)shavingscleaned

  49) With apples at 25 cents a pound, we couldn't resist ____four pounds.

  A) to take B) took C) taking D) have taken

  50)How can you keep the machine ____when you are away?

  A) run B) to run C) running D) being run

  答案:

  1)D 2)D 3)A 4)C 5)B 6)B 7)C 8)C 9)A 10)C 11)C 12)C 13)B 14)B 15)A 16)A 17)C 18)D 19)B 20)A 21)D 22)B 23)A 24)B 25)C 26)D 27)A 28)D 29)C 30)B 31)B 32)A 33)A 34)B 35)A 36)A 37)C 38)A 39)D 40)C 41)D 42)C 43)C 44)B 45)A 46)A 47)C 48)A 49)C 50)C


相关文章
·高考英语4种常考句型,看看你掌握了没?01-24
·[语法指津]10大词类详解+用法+考点,必须牢记,超全讲解!03-21
·我们为什么要学语法?12-28
·【原创】英语语法“985”!掌握好这22个核心语法,英语学习不必愁09-20
·the moment等时间名词用作连词的用法及翻译11-16
·虚拟语气的用法讲解03-18
·定语从句专题讲解11-05
·worth, worthy, worthwhile用法小结04-21
·高考英语 “语法填空” 解读及备考策略,2021考生必看!02-11
·超全英语语法知识汇总!12-14
最新文章
·[语法指津] 高中英语从句大梳理,再长也得看完!09-13
·[语法指津] 高中英语句子成分知识09-10
·记住100句典型语法改错例句,彻底弄清18个语法概念09-07
·[语法] 高考英语被动语态详解及巩固练习08-04
·​高考英语真题加各版本教材长难句汇总(下)07-30
·高考真题加各版本教材长难句汇总(上)07-24
·从写作的角度考虑语法 06-18
·[高分技巧]高考英语语法填空 动词 解题技巧05-23
·2021年高考命题趋势与热点分析05-18
·高中学霸英语笔记(114个易混词+词类与句子成分+名词05-18
阅读排行