通过搜索功能可以查询本站的所有文章
网站首页 本站动态 资源共享 美文妙乐 教学教案 双语新闻 论文相关 辅助教学 教学软件 广东高考

13-14年第二学期高二英语3月听力材料


来源:高中英语教学交流网 发布时间:2014-03-31 08:34:00 查看次数:

内容提要:13-14年第二学期高二英语3月听力材料


Part B  Role Play

情景介绍

  色:你是校电视台记者Mary

  务:(1)就新技术对教育的影响采访Dr. Brown

2)根据谈话内容回答同学的提问。

Tapescript:

W: Dr. Brown, welcome to our program.

M: Thank you.

W: We know you are giving a new course this year. What is it about?

M: I’m just giving a three-month course on the classroom of the future and the use of new technologies in the classroom.

W: How will a classroom develop in the future?

M: The future classroom will heavily depend upon new technology. But it’s still related to a traditional education. My course introduces what education experts think about the future classroom.

W: What’s their idea about the future classroom?

M: Uh… Actually, it’s quite a shocking idea for most people, myself included. Generally speaking, the idea is about three parts the role of the Internet, examination, and learning goals. 123美音

情景介绍时长30秒,对话时长55秒,总时长125

语速:145 words per minute

题材:访谈类,为热点话题。

音频:美音  有杂音。

材料字数:123   三问机答字数:106   总共字数:229

三问部分:

在将来的教室里互联网有什么用?

Question 1: What is the use of the Internet in the future classroom? / What is the Internet for in the future classroom? / What role will the Internet play in the future classroom?

Answer 1: The Internet is the place for students to get information from. It is so easy to get information because you can find what you need within seconds.  27

将来学生如何参加考试?

Question 2: How will students take exams in the future?

Answer 2: Students can take exams on the Internet, and exams will be automatically marked by the computer, not by their teachers. What’s more, students will be tested on how to use information rather than knowing information. However, I actually don’t know whether that’s good or bad and whether it’s going to happen.  51

将来学生需要学习什么?

Question 3: What will students need to study/ learn in the future? / What is necessary for students to learn/ study in the future?

Answer 3: Students need to be creative because that’s the key to success in the future. The purpose of learning is not about knowing knowledge, but putting knowledge into practice.   28

五答部分:

Question 1: How long is Dr. Brown’s course?

Answer 1: Three months.

Question 2: What will the future classroom depend on?

Answer 2: New technology.

Question 3: Where can students get information from in the future classroom?

Answer 3: The Internet.

Question 4: What will students be tested on?

Answer 4: How to use information rather than knowing information.

Question 5: Why do students need to be creative?

Answer 5: That’s the key to success in the future.

五答题型都是直白题,

Part C Retelling

  概:TomBrown 夫人送信时无人应答,从窗户进屋后看到她躺在地板上。

关键词:postman (邮递员)deliver a letter (送信)house (房子)milk (牛奶)lie ()

 

Tapescript:

The Postman

Tom was a postman. Every time he delivered a letter to Mrs. Brown, he had to finish his work quite late, because she lived far away. However, Tom did not mind this, for Mrs. Brown always kindly invited him in for a drink.

When Tom entered the gate of Mrs. Brown’s house yesterday, he didn’t see her working in the garden. He was surprised because she usually spent afternoons there when the weather was fine. Tom thought she might be in the kitchen. Then he went to the back of the house, but the door was locked. So, he returned to the front of the house and knocked hard on the door. There was no answer. Tom thought that this was very strange, because he knew Mrs. Brown seldom left the house.

Just then, he noticed that her milk, delivered early in the morning, was still at the door. If Mrs. Brown had not taken in her milk, perhaps she was ill. Tom walked around the house and found an open window. He went inside and found Mrs. Brown was lying on the floor of the living room. Tom realized that there was little he could do.He called for an ambulance.

202美音

语音:女声美音

语速:140-145 words per minute

字数:202 words

总时长:125

 点击文档下载
点击下载视频

扫一扫使用手机浏览或分享本页
相关文章
最新更新
阅读排行
快速导航
关于我们
联系我们
微信公众号 站长微信
版权所有 2008-2018 高中英语教学交流网